top of page
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Ijssalon Bolero, de crème de la crème.

Foto van schrijver: MelkerheiMelkerhei

Bijgewerkt op: 24 nov 2018


IJssalon Bolero opende in juni 1995 de deuren aan de grote steenweg 119a. Met de 44 zitplaatsen bleek het pand al snel te klein. Op 7 april 2007 verhuisden ze naar het nieuwe pand gelegen aan de grote steenweg 132.


Dagelijks bereiden ze traditioneel ambachtelijk roomijs, volgens een oud familierecept met enkel verse ingrediënten. Ook voor de pannenkoeken en wafels gebruiken ze enkel de beste grondstoffen.




Melkerhei's eerste #purepartner


In 2016 klopte Pieter van Melkerhei reeds aan bij het ijssalon op de Grote Steenweg in Halle-Booienhoven. Davy, de zaakvoerder en tevens ijsbereider, luisterde naar zijn verhaal en gaf hem de kans om een tiental liter volle melk te leveren. Zo werden de eerste testen gedaan: ijs maken met een nieuw basisingrediënt vraagt namelijk om eerst getest en geproefd te worden. De smaak beviel Davy want hij proefde duidelijk een verschil: nòg romiger dan dat hij al was.


"Ik koos om samen te werken met Melkerhei omdat ik graag werk met lokale grondstoffen die eerlijk gemaakt èn verwerkt worden."



Een nieuwe levering van verse melk volgde snel en ondertussen maakt Davy wekelijks zijn ambachtelijk bereid ijs met de melk van Melkerhei. Zo ook verwerkt hij de volle roeryoghurt in Bolero's yoghurtijs.


Neem een kijkje op hun website: www.ijssalonbolero.be of ga gewoon eens langs en ontdek hun puur roomijs (en zoveel meer) van woensdag t.e.m. zondag van 13u-22u.


TIP: hun Kinder Bueno -ijs is om duimen en vingers van af te likken.

259 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


  • Instagram
  • Facebook

© 2018 #wijgaanvoorpuur, een kwaliteitscampagne van Melkerhei

Fotografie door Renaat Nijs en Melkerhei

bottom of page